VINOBRANIE PEZINOK 2023

VINOBRANIE PEZINOK 2023

Galéria

Vinobranie Pezinok privíta aj tento rok obyvateľov a návštevníkov mesta 22. – 24. septembra 2023. Spoločne oslávime celoročnú prácu miestnych vinárov a vinohradníkov. Brány otvoríme tradične v piatok 22. septembra 2023 a ponúkneme bohatý program počas celého víkendu pre milovníkov vína, fanúšikov dobrej hudby a aj rodiny s deťmi.

Podarilo sa nám zaistiť kvalitný program, ktorý zaujme všetky vekové kategórie. Vinári z Pezinka a Malokarpatského regiónu, na ňom predstavia to najlepšie zo svojej produkcie. Zavítajú k nám hudobné skupiny ako HEX, Polemic, Korben Dallas, Kmeťo Band, Funny Fellows, Bukasový masív ale aj Kali, DJ EKG a mnoho ďalších interpretov a zabávačov. Aj v tomto roku je pripravená After Party v Insomnia dance club v Modre.

Okrem vína a hudobných vystúpení je Vinobranie Pezinok aj o prihlásení sa k bohatým tradíciám tohto regiónu. V piatok v Zámockom parku privíta návštevníkov pereg – viničný richtár a sprievod sa vyberie ulicami do Krušičovej kúrie, ktorá otvorí bránu k Vinárom v kúrií.

Počas troch dní sa predstavia folklórne súbory, dychové hudby, v priestoroch Malokarpatského múzea bude odprezentovaný tradičný spôsob prešovania hrozna. V nedeľu doobeda sa uskutoční tradičný alegorický sprievod, počas ktorého je možné vidieť bubeníkov, tanečníkov, šermiarov, sokoliarov, dámy a pánov v dobových kostýmoch ale aj zdobený alegorický voz s Bakchusom a bakchantkami. Tiež sa sprievodu zúčastnia predstavitelia mesta a okolitých obcí, združenia aj športové kluby pôsobiace v meste. Po skončení sprievodu bude na Radničnom námestí ekumenické požehnanie úrody.

Pre detských návštevníkov budú prichystané atrakcie v podobe kolotočov, ale aj aktivity pripravené v priestoroch Zámockého parku so širokou ponukou tvorivých dielní.

Na všetkých sa tešíme a radi vás privítame v našom meste. Všetky informácie počas konania Vinobrania Pezinok budú dostupné prostredníctvom mobilnej aplikácie Simpicity.

Program nájdete na webovej stránke www.vinobraniepezinok.sk

Dátum lokálnej premiéry: 22. september 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.