ALE, ALE, PANI PLUKOVNÍKOVÁ alebo Popol a pálenka

ALE, ALE, PANI PLUKOVNÍKOVÁ  alebo Popol a pálenka

Komédia jedného z najúspešnejších škandinávskych dramatikov Bengta Ahlforsa. V pomerne čiernej komédii o manželstve, vzťahu rodičov a dospelých detí, urne s popolom, domácej pálenke a starostlivo utajených plánoch, ktoré nakoniec aj tak vyjdú najavo, exceluje v hlavnej úlohe Božidara Turzonovová. Hra z pera súčasného fínskeho autora sa odohráva v jednej trochu pomätenej rodine. Svojrázna pani plukovníková sa rozhodne, že si urnu svojho práve zosnulého manžela odnesie z cintorína domov, čo vnukne jej potomkom nápad, ako sa zmocniť dedičstva po svojom otcovi. Pretože im k utajenej realizácii plánu chýba dôvtip, skončí všetko krachom a celá hra nečakaným happy-endom.

Producenti z agentúry LECA production, Andrej Antonio Leca a Roberto Leca sú presvedčení, že práve v dnešných neľahkých časoch diváci potrebujú kvalitnú divadelnú komédiu. Siahli po čiernohumornom titule od Ahlforsa, jedného z najúspešnejších škandinávskych dramatikov. V bláznivej komédii, ktorá bola preložená do mnohých jazykov a uvedená v desiatkach štátov sveta, nechýba životný optimizmus a láska, ktorá kvitne v každom veku.

„Je to vynikajúca komédia, akých je veľmi málo v súčasnej dobe, to samo o sebe bol dôvod, že som ju veľmi rád a s chuťou inscenoval. Kládol som dôraz na grotesku a na text. Sám o sebe je tak bohatý, tak divadelný, že je ho radosť robiť. Má neobyčajné premeny, neobyčajné obrazy,“ povedal po premiére režisér Vladimír Strnisko.

Popri hereckej legende Božidare Turzonovovej divákov iste potešia ďalšie herecké osobnosti ako Zuzana Kocúriková v alternácii s Katarínou Mrázovou v úlohe naivnej pomocníčky v domácnosti, ktorá ale vie oveľa viac, než by ste vôbec čakali, Karol Čálik v úlohe "pána z minulosti", Zuzana Frenglová v alternácii s Oľgou Belešovou ako dcéra pani plukovníkovej, bigotná veriaca a napriek tomu niekoľkokrát rozvedená s mnohými deťmi, Peter Trník a Tomáš Vravník ako syn pani plukovníkovej, Lucia Vráblicová v alternácii s Juditou Hansman ako mnohokrát rozvedená „dáma" a Michal Jánoš v alternácii s Přemkom Boublíkom v úlohe psychiatra.

Predaj vstupeniek: predpredaj.sk, pokladňa Domu kultúry Pezinok

Dĺžka podujatia: 120 minút
Rok výroby: 2022
Dátum lokálnej premiéry: 1. december 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Hrajú: Božidara Turzonovová (Slovensko), Zuzana Kocúriková / Katarína Mrázová, Karol Čálik, Zuzana Frenglová / Oľga Belešová, Peter Trník / Tomáš Vravník, Judita Hansman / Lucia Vráblicová (Slovensko), Přemysl Boublík / Michal Jánoš • Réžia: Vladimír Strnisko

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.