PÁN STROM - RADOŠINSKÉ NAIVNÉ DIVADLO

PÁN STROM - RADOŠINSKÉ NAIVNÉ DIVADLO

Galéria

„Príbeh o živej drevine“

„Príbeh o živej drevine“ – taký podtitul dal Stanislav Štepka nevšednému javiskovému dramatickému rozprávaniu o človeku a prírode v poetickej komédii Pán Strom. Totiž na scéne divákom farbisto porozpráva svoj životný a mimoriadne pútavý príbeh – inak na prvý pohľad mlčanlivý storočný strom – buk. Pútavo pohovorí o všetkom všednom aj nevšednom, veselom i smutnom, poetickom i tragickom, ale hlavne ľudskom, čo sa za tých predchádzajúcich sto rokov dialo na ňom, pod ním a s ním.

Rozhovorí sa nielen strom a ľudia naokolo (dedinská rodina, hasiči, poľovníci, samovrah, židovské dievča atď.), ale aj lastovičky, lykožrúty, jelene, ďatle, sova, líška, jazvec, sláviky, vlk, zajac atď.), slovom všetko nadmieru živé. A hádam každý, kto chce podať svoju správu o pestrom, mnohorakom, ale aj inteligentom a nevyspytateľnom živote v lese.

Zároveň s príťažlivým životným príbehom stromu a lesa nepriamo sledujeme aj storočné pestré udalosti ľudí a spoločnosti a prichádzame či nepriamo dospejeme k poznaniu, že stromy, príroda, flóra a fauna tvoria humanitnú jednotu a žijú s ľuďmi v neoddeliteľnom spoločenstve, v ktorom sa musíme naučiť spolu žiť a navzájom sa rešpektovať.

Nevšedná, poetická hra Stanislava Štepku ponúka veľa nečakaných a prekvapujúcich humorných situácií a nepriamo aj smeruje k morálnemu apelu.

Dĺžka podujatia: 100 minút
Rok výroby: 2022
Dátum lokálnej premiéry: 1. november 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Autor divadelnej hry: Stanislav Štepka • Réžia: Ondrej Spišák • Hudba: Juraj Haško • Kostýmy: Katarína Hollá • Scenár: František Lipták (Česká republika) • Choreografia: Ladislav Cmorej (Slovensko) • Hrajú: Stanislav Štepka, Maruška Nedomová, Viktória Valúchová / Petra Gavláková, Bronislava Kováčiková / Martina Slobodová, Mojmír Caban / Jozef Adamčík, Samuel Spišák / Peter Ondrejička, Vladimír Svitek, Ladislav Hubáček

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.